Converse strl. 19.

Det är ju så man smälter, och jag kunde inte låta bli. Speciellt inte med tanke till fyndpriset jag fick dom för! Lilltjejens första små converse!


Magi och glädjefnatt!

Under två dagar har jag känt av ett mjukt fladder i magen och enligt mina barnmorskor kan jag börja känna av bebis små rörelser som just ett fladder. Kan det verkligen vara dom första sparkarna jag känner av?  Jag har ju inte en aning om vad det är jag ska "leta efter" och jag har inte en aning om hur det känns, men när jag beskriver känslorna nu så låter det ju väldigt mycket som just bebisrörelser och jag får glädjefnatt i hela kroppen när jag tänker på det!!! Tänk att en så liten person kan vara så älskad, innan hon ens har kommit till världen, innan vi ens har fått träffa henne... Det är magiskt! ♥

Skratt- och gråtmix.

Jobb jobb jobb. Det är väl ungefär det jag ägnat den senaste tiden åt. I fredags fick vi dock ett avbrott i den rutinprydda vardagen då Wilma med familj röjde storstan. Hur härligt som helst att få träffa iallafall hälften av dom igen! Förhoppningsvis hinner jag skrapa ihop tillräckligt med pengar för att vi ska kunna åka ner och göra GeKås och träffa dom en gång till innan jul!

Så till det mindre roliga... För det första så har jag återigen varit urdålig på att uppdatera här, och dessutom ser allt lite annorlunda ut nu. Detta på grund av att min tidigare bloggadress inte var accepterad av personer som är viktiga för mig. Nu är jag iallafall tillbaka, inläggen är "nyinstallerade" och samtliga ligger uppe från samma dag, vilket är väldigt tråkigt eftersom att en liten anledning till att man skriver faktiskt är för att man ska kunna gå tillbaka. Speciellt nu när man är gravid, det blir ju lite som en dagbok över graviditeten. Men men, ibland får man prioritera!

Min man kan!

Dessa kom han hem med idag, min älskling!
"Bara för att du är gravid och jag älskar dig" ♥


Elsa Beskow.

Dessa fantastiska sagor läste min mamma för mig när jag var liten, och jag kommer själv läsa dem för mitt barn. Redan nu är jag på jakt efter Elsa Beskows sagoböcker för att kunna samla allihop! :-) Någon mer som läst böcker av Elsa Beskow?

Månulv by Sweden.

Hos fantastiska Månulv by Sweden hittar du ett stort virrvarr av virkade ting, både egendesignat och efter mönster. Allt från djur till tofflor! http://www.manulv.n.nu/ Månulv by Sweden finns även på facebook.


Dagens lunch.

Jag har läst så mycket om bananpannkaka så jag var tvungen att prova på att göra det själv. Och vad gott det var!!! Det var definitivt inte sista gången jag gjorde den här enkla och väldigt mättande lunchen. Kanske slänger ihop en till Daniel i helgen, så får vi se vad han tycker! :-)

Jag vet att många gör på olika sätt, men såhär gjorde jag.

Du behöver:
2 ägg
1 mosad banan
3msk keso
3msk havregryn
3tsk vaniljsocker
2msk smör

Blanda alltihop och stek.
Servera med keso, äpplen och varma blåbär (jag värmde 1/2dl i micron).

Andra ultraljudet.

Att man är nervös och pirrig när man sitter i den här typen av väntrum är väl ganska självklart, och att det inte alls blir mindre nervöst och pirrigt när barnmorskan är lite sen är väl nästan ännu mera självklart. Detta hända oss idag, men jag klagar absolut inte. Jag fick ju lite mer tid med mannen i mitt liv! :-)

Ultraljudet gick jättebra! Vi hade samma barnmorskor som förra gången, vilket vi båda var väldigt tacksamma för. Helt otroliga människor, lugna och varma! Den här gången kändes det ju såklart mer personligt också eftersom vi träffat dem förut. Anledningen till att två barnmorskor närvarade var att den ena höll på att läras upp så vi agerade försökskaniner den här gången också! :-)

Det lilla knytet där inne har växt som sjutton och det ser ut som att jag bär runt på en liten tjej! :-) Idag fladdrade hon med både armar och ben, men det märks att hon blivit större för hon snurrade inte runt som sist! Det var en väldigt vacker känsla som for genom kroppen även denna gång och jag kramade Daniels hand hårt (kanske lite för hårt...). Jag skulle kunna åka till Liljeholmen för att titta på bebis varenda dag, eller kanske flytta in där!

Tre bilder fick vi med oss hem och här är en av dom! :-)

Årets mysigaste årstid.

Nu är hösten här på riktigt. Minusgrader på nätterna, gula träd, löv som faller i alla möjliga färger, mysiga filmkvällar med massor av tända ljus och hemmagjorda soppor.

Det känns som att det är mycket som gör mig lycklig just nu. Mest av allt min man och min familj, min växande mage och mina vänner. Dagens ultraljud är nog det jag längtar allra mest till. Vi ska på vårt andra ultraljud hos Ultraljudsbarnmorskorna Liljeholmen klockan 10:30 och jag har hela magen full av fjärilar. Lyckliga, glada fjärilar!

Självklart skriver jag när vi varit där! :-)


Hej, vecka 20!

Japp, där är vi nu! Med ett raskt kliv stegar vi in i gravidvecka 20, och vilken dag det har varit! Jag bestämde mig för att gå upp och äta frukost med D, vilket innebar att klockan ringde 5:00 (!!!). Vi åt en mysig frukost tillsammans, han åkte till jobbet, jag tog det alldeles för lugnt alldeles för länge så jag höll på att komma iväg för sent till mitt jobb, men jag hann. Halv 4 kom D och hämtade mig och nu sitter jag här. Fullkomligt slut i både kropp och själ! Hungrig är jag såklart också, och jag har lust att skrika rakt ut och tvärvägra när jag tänker på att mat både måste planeras och tillagas. Vad kostar det att hyra en kock för en dag!?

För övrigt har jag mått sådär idag. Jag har inte alls varit lika trött, men liten har gjort sig påmind i form av lite väl kraftig växtvärk och den där konstiga halsbrännan som jag haft under precis hela graviditeten (tillhör det något av det normala?) har varit riktigt ilsken hela dagen.

Hur som helst så är räkningarna betalda så jag kan ju iallafall sluta ha ont i magen för det. Nu ska jag sätta mig med en kopp te och pilla lite med vår "viktiga-papper-pärm", sen tänker jag göra det (som Anna sa) förbjudna och bläddra i "Min första bok"-boken. Imorgon väntar andra ultraljudet!! :D

Älskade mamma-leggings!

H&M och Polarn & Pyret har grymma mamma-leggings, som man bara måste ha när magen börjat få lite omkrets! Flera har reagerat med "oj, använder du det redan?". Konstigt, det är ju så SKÖNT! Jag har flera par och lär hinna köpa på mig ännu fler innan pyret väljer att komma ut. Så jag kan rekommendera alla er som börjat få lite mage att börja använda mamma-leggings. Det må kanske inte vara det mest eleganta och charmiga som gud skapat, men antagligen det skönaste!


Vår fina babykorg.


"Flicka är rosa, pojke är blått!"

Jag har länge förvånats över det här med att stämpla kläder som "flick" eller "pojk". Varför? Nu när jag själv ska få barn så har detta blivit ännu tydligare, och jag ännu med förvånad. Jag trodde vi var förbi grejen med att klä flickor i rosa och pojkar i blått!? Tydligen inte! Att många plagg dessutom bara finns i rosa eller blått gör mig faktiskt irriterad. Jag är nog inte ensam om att tycka om andra färger än just dessa två!

Jag förstår att man inte klär en pojke i en rosa klänning med lila fjärilar på och det är inte det som är poängen här. Jag hoppas bara på att man i sina produktbeskrivningar ska sluta skriva "flick" eller "pojk", för alla borde få klä sig och sina barn hur dom vill.

Alla klädkedjor borde faktiskt tänka på detta. Jag lär inte köpa många rosa eller blå plagg iallafall, och speciellt inte om dom ska vara klassade som tjej- eller killkläder!


Mycket vill ha mer...

(Jag vet att jag varit jättedålig på att skriva och uppdatera nu under helgen. D lurade iväg mig över helgen och när vi väl kom hem var jag helt slut!)

Nedan har jag samlat ihop lite rabatter från olika hemsidor.

Jag kan verkligen inte sluta surfa runt på alla dessa babysajter som finns. Nu är jag fast på Bambino.se, vilka grejer dom har! Jag vill ju klicka hem alltihop! Gillar du bambino på facebook får du just nu en matningssked.

http://www.elliscorner.com får man just nu 20% rabatt om man anger rabattkoden LindaBlom.

http://www.babyshop.se/ erbjuder just nu fri frakt och 50-80% rabatt på flera olika märken! Dom har även en kampanj på BRIO där man vid köp av barnvagn får en valfri åkpåse till ett värde av 999-1295kr.

http://www.jollyroom.se/ ger dig 15% rabatt på alla leksaker när du anger rabattkoden l3k4br.

http://www.gobaby.se/ hittar du en kampanj med upp till 70% rabatt på utvalda produkter. Om du anger rabattkoden AUG10 får du även 10% rabatt på ditt köp!

Bebis första möbel.

Äntligen är den färdig, den omskrivna byrån. Och vad nöjd jag är (vilket väl är en himla tur med tanke på hur mycket pill och hur många timmar jag la ner på den)! Nu ska jag bara försöka få plats med alla kläder. Såhär blev resultatet. Fint va? :-)


Babyproffsen och GoBoken.

För några veckor sedan fick vi hem vår första babybox från GoBoken och igår hämtade vi hem en helt gratis från Babyproffsen. Den sistnämnda sponsras av och kommer från Pampers. Båda var helt gratis och finns att beställa på respektive hemsida! Babyboxen som vi fick hos Babyproffsen finns även att hämta på Barnens Hus.
GoBokens babybox.

Babyproffsens babybox.

2013-09-20.

Hej på er! Jag kommer vara lite sämre på att uppdatera idag, har ingen dator så jag skriver från mobilen (i bilen) just nu. Vi är påväg till Hammarby för att gå runt, bara mysa och ta vara på den fina höstdagen. Jag mår helt okej idag, ingen huvudvärk och inget magont. Men trött är jag! Och nu börjar jag känna av åksjukan, som har blivit mycket värre nu under graviditeten. Jag lovar att skriva mer när vi kommer hem. Puss & kram

Små snabba hjärtslag.

Nu har jag precis kommit hem från mvc och besöket hos barnmorskan. Allt såg jättebra ut och jag fick höra litens hjärtslag (!!!) vilken känsla! Pirr och kärlek i hela kroppen, tänk att man kan känna så starkt för någon som inte ens har kommit till världen... ♥

Jag fick tillbaka svaren från Medilab där allt såg jättebra ut. Jag fick även reda på vilken blodgrupp jag tillhör och förslag på förlossningskliniker. Vi ska alltså välja var vi vill föda. Jag tror att det är först nu som det börjar gå upp för oss att vi faktiskt väntar barn, att det faktiskt är något som växer där inne. Något som vi faktiskt har skapat tillsammans. Jag fick också det efterfrågade moderskapsintyget som ska skickas till försäkringskassan.

Idag var det tydligen dags för mig att börja med järntillskott också. Min barnmorska Eva gav mig rådet att köpa Niferex, 100mg-kapslar. Mitt järnvärde var okej, men Eva tyckte ändå att jag skulle börja ta en kapsel om dagen eftersom jag känt mig trött och haft ont i huvudet. Mitt blodtryck låg på 110/70, och det är ju bra iallafall.

En ny ultraljudsremiss är skickad (vi fick en kopia av den). På den kan man läsa mätvärden av skall- och lårben, den exakta graviditetslängden och organbedömning. Det står också hur moderkakan ligger i livmodern och att hjärtaktivitet, fosterrörelser och fostervattensmängd är normala.

 
 

It's going white.

Vitt vitt vitt. Snart är den klar och liten har fått sin första möbel! :-)


Sova sova sova.

Nu var det ett tag sen jag var såhär trött som jag är idag. Redan när jag vaknade kände jag att det skulle bli "en sån där dag", kunde ju knappt öppna ögonen. Huvudvärken är inte lika hemsk idag, dock. Och tur är väl det. Trötthet och huvudvärk är ingen rolig kombination när man har saker att göra.

Det jag längtar allra mest till just nu är nog nästa torsdag, då ska vi på vårt andra ultraljud. Dom infaller tätt inpå varandra, men det beror på att jag bara kommit till vecka 17 när vi kom på första ultraljudet. Man ska ju helst vara i vecka 19 för att allt ska gå att se riktigt, därför får vi komma tillbaka. Vilket vi absolut inte har någonting emot. Då får vi ju se det lilla livet ytterligare en gång! :-)

I eftermiddag ska jag och liten på besök hos barnmorskan, ska bli spännande! Fram tills dess ska jag roa mig med att måla byrån som jag fick av min man igår! :-) Självklart lägger jag upp bilder på det färdiga resultatet senare.

Ellos.se


Få en gratis napp!

Gilla "MAM" på facebook och fyll i dina uppgifter (namn & adress) så får du en gratis napp! :-)


Furu ska bli vitt.

Jag har länge tjatat på min man om att vi ska åka till Ikea och köpa någon billig byrå som jag kan måla om, för just nu har vi absolut ingenstans att göra av alla babykläder som trillar in och det är något som gör mig tokig! Nu tyckte Danne att jag också förtjänar lite kul, när jag är gravid och sjuk och allt, så snart är byrån här så jag kan börja måla och vika babykläder!!! :-D Som jag har längtat!
Såhär o-charmig ser byrån åt före, jag lovar att återkomma med efter-bilder så fort den är klar! :-)

Rutinultraljud.

Äntligen fick vi se vår lilla skatt, att det faktiskt växte något där inne. Det var den absolut häftigaste känslan jag någonsin varit med om och lyckligt nog hade vi inte gått så långt som vi trodde så vi kommer få åka tillbaka på ytterligare ett ultraljud då allt inte gick att se redan nu.

Vi var på Ultraljudsbarnmorskorna i Liljeholmen och vår barnmorska hade med sig en assistent, en ny kvinna som höll på att läras upp. Helt fantastiska båda två! Den 26:e september får vi äntligen se lillen igen, en liten som ser ut att bli en flicka. Något vi får svar på nästa gång! :-)


H&M.

Visst är dom fina, H&M's babykläder?
Du hittar alltihopa här!

Att bli fyra.

Det var i mitten av juni som vi fick veta att vi väntade vårt första barn. Min mens var sen och jag hade kräkningar, vilket gjorde att vi beslutade oss för att göra ett test. Testet visade positivt (precis som de 4 följande testerna jag gjorde av ren rädsla för att det första visade fel), men testerna visade rätt och den 18:e februari väntar vi en lite flicka. Eller rättare sagt; med 80% säkerhet väntar vi en flicka. Hur som helst så väntar vi vårt kärleksbarn och ingen är lyckligare än vi!

Ute i god tid, som jag alltid är, så har jag redan börjat med checklistor. Mängder med listor över vad vi har, vad vi behöver och vad som måste med till BB när det väl är dags. Gåvorna har redan börjat trilla in och vi är så tacksamma för alltihop! Visst är det härligt att kunna ärva kläder? Och just babykläder är ju något som oftast inte används mer än några gånnger, beroende på vad det är givetvis. Klockrent!

I början av graviditeten mådde jag väldigt dåligt. Jag blev åksjuk så fort Daniel gasade lite eller båten gungade en aning och jag kräktes lite varstans. Men är man gravid så är man, och är man gravid så får man kräkas var man vill. Skämt åsido! Nu mår jag iallafall bättre (om man bortser från förkylningen som är här och hälsar på, oinbjuden)! Ett tag hade jag fruktansvärt ont i huvudet, från morgon till kväll och ingenting hjälpte. Hur mycket jag än drack, rörde på mig eller var ute i friska luften så försvann det inte. Jag googlade som en galning och hittade tips om Resorb på flera "mamma-forum". Och tack gode gud för det!!! Andra gravida kvinnor påstod sig ha blivit av med sin huvudvärk med hjälp av Resorb (vätskeersättning i form av brustablett) så jag testade. Vad hade jag att förlora!? Jag började dricka Resorb morgon och kväll och bara några dagar senare hade huvudvärken lättat massor.

Nu ska jag fortsätta fönstershoppa online, det finns ju så mycket fina babykläder så jag blir tokig!!!

Puss & kram


Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus