Vilka vänner man har!

Idag fick vi två paket med posten. Två paket som rörde mig till tårar! Vilka vänner man har, och vad man saknar dem! Petra och Anneli - ni värmer våra hjärtan och jag kan inte tacka er nog! ♥


Vecka 25, här kommer vi!



Äntligen, en större säng!

Trots att det har varit en riktigt dålig och tung dag idag så ska jag försöka ta fram det positiva och det som har varit bra. Att den har varit dålig beror på mitt mående. Jag har varit yr, illamående och haft halsbrännan från helvetet. Som pricken över i:et så har jag ryggont. Men som sagt, jag ska försöka ta fram det som varit bra istället!

Som tur var så jobbade jag bara 7-10. När jag slutat hämtade Daniel upp mig och vi åkte iväg till Åkersberga där vi hämtade vår nya fina säng från Ikeas malm-serie! :D Den är inte ihopsatt ännu så ni får nöja er med en lånad bild så länge. Förhoppningsvis hinner Daniel sätta ihop den imorgon innan han börjar jobba! :-) Enda problemet är att vi måste hitta en vettig bäddmadrass först......

Tråkigt, men effektivt!

Det har varit en väldigt tråkig, men effektiv måndag. Jag har tvättat (för hand eftersom det aldrig finns tvättid), byggt ihop en byrå till Victor, dammsugit, diskat och försökt engagera mig i Djurens Rätt och Matkassen så gott jag kunnat. 

Jag har inte känt av graviditeten förrens nu, magen är stenhård och jag känner mig konstant kissnödig fast jag inte är det. Daniel har inte kommit hem från jobbet ännu, men jag ska upp halv 6 för att åka till mitt så jag måste hoppa i säng nu. Mellan morgondagens pass ska vi förresten hämta vår nya säng! :D Äntligen slipper vi trängas!!!

Jag ska verkligen försöka skriva mer här, det har bara varit mycket senaste tiden och jag jobbar dubbelpass imorgon. Men jag ska göra mitt bästa! :-) Puss & godnatt

Newbie - all over the place.

 

Dagen i bilder.

 

Dessa måndagar...

Ny vecka, nya möjligheter. Så bra kunde det ju varit iallafall! Jag är så trött på måndagar att jag helst bara raderat dom ur kalendern, men tyvärr så har ju inte jag någonting att säga till om där så det är ju bara att le och se glad ut. Denna måndag började med tvättstugan, lika kul som alltid. Det jag haft att se fram emot idag har varit en myskväll med god mat och min vackra man, men så blir det inte. Jag måste jobba och efter samtalet därifrån så tappade jag min en vecka gamla mobil i asfalten så hela framskärmen sprack (vad är det för iphone-skit som samsung börjat med, glasskärmar!?)... Den funkar, men jag har sån telefonskräck att Daniel erbjöd sig att ringa försäkringsbolaget och kolla vad som gäller. Så vi får väl helt enkelt bara vänta och se! :-( Skitmåndag!

Nu är allafall tvätten klar och här hänger tvätt överallt. Jag vet inte hur det är hos andra, men här kan man bara boka tvättid i 3tim (!?) vilket är helt värdelöst, enligt mig! Visst, man hinner tvätta upp allt på 3tim, men man hinner aldrig torka mer än några handdukar... jaja, Daniel kommer hem med ett torkställ i eftermiddag så kläderna som inte hunnit torka än och som inte får plats på diverse här hemma får snällt vänta i sina påsar.


Sen till något ROLIGT, även jag tycks har fastnat i forum-träsket och kan inte riktigt hålla mig borta! Det finns ju så mycket kul och intressant att läsa om och man kan få så mycket inspiration och tips. Mina favoritställen är helt klart alltförföräldrar.se och blimamma.se - kika in där ni också! :-)

En dag på stranden.


Så var det bestämt...

Äntligen har vi hittat en vagn som vi vill och ska köpa! Ingen av oss är väl egentligen helnöjd med att framhjulen är mindre än bakhjulen, men det är faktiskt det enda negativa med det här paktetet. Allt vi behöver ingår och enligt andra som köpt den så är den kanon! :-)

Vagnen finns hos Babylandia :-)

Ordning och reda.

Vilka dagar det har varit! Jag har inte mått alls bra och dessutom jobbat en hel del på det. För det första så har jag fått rejäla yrselattacker, självklart under helt fel tillfällen (i affären eller påväg till jobbet). Sen har jag även haft riktigt tuffa sammandragningar och en stenhård mage som resulterat i att jag, under min lediga tid, mest bara vilat. Vi tog ju upp båten i onsdags, men mycket mer än så har jag inte orkat göra. Förhoppningsvis är det bara något tillfälligt, för det är inte alls lätt att handskas med!

Nu sitter jag här med min kaffekopp och skriver checklistor (ja, igen) och letar efter ett lämpligt skötbord. Daniel är på jobbet, men innan han åkte så hann vi ändå med en del. Vi har gjort upp en plan för hur vi ska möblera och få plats med allt, vad vi ska handla hem och när allt detta ska göras. Så i helgen händer det, nu ska det äntligen bli lite ordning här hemma!! :-)

En tisdagsmorgon.


En helt vanlig måndag.

Det var en lång dag igår, vilket jag tog igen genom att sova extra länge idag. Daniel väckte mig vid 10 och hade fixat frukost, och hungrig som jag var så klev jag upp. Även om jag gärna legat kvar en timme till så föredrar jag en mysig frukost med min man än sängen.

Det har varit lite lugnare i magen nu en stund, men i lördags var det karateträning och gymnastikdag där inne. Skönt att hon kan vila ibland också, annars hade jag väl inte fått en blund nån gång! ;-)

Nu har Daniel åkt till jobbet och jag är återigen fast bland online-butiker med babykläder. Och tradera. Jäkla påhitt! Man kan ju fynda hur mycket som helst (fast jag har faktiskt satt stopp nu)! Förhoppningsvis får vi bilderna från helgen idag! :-) Slänger upp ett par här direkt isåfall!

Puss sålänge ♥

Karatesparkar och strandpicknick!

Helgen har varit helt fantastisk! Grabbarna kom ju sent i fredags så det blev inte mycket annat än film och sen direkt i säng, men Victor fyllde ju 11 i tisdags så i lördags firade vi honom nere vid stranden med picknick och överraskningssällskap i form av Edvin och Denise, som sedan följde med hem till oss och käkade och tittade på film. Vi tog jättefina bilder nere vid vattnet som kommer komma upp så fort jag har fått dom till datorn! :-)

Liten har levt rövare i princip varje dag de senaste dagarna och igår fick jag en riktig karatespark rakt i sidan (så går det när man håller på och bökar för att hon ska sparka)! ;-)

Nu är jag faktiskt så slut att jag inte tänker göra annat än lägga mig på soffan i mina skönaste, mest insuttna brallor och bara glo på tv. Antagligen finns det ingenting att se, som vanligt, men som tur är har vi ju NetFlix!

Ha en fin kväll allihopa! ♥


Som jag har längtat!

Igår kom Daniel äntligen hem. Han må ha varit trött, men han var hemma!
Det blev en lugn hemmakväll framför tvn och han fick känna dom allra första rörelserna i magen. Liten har ju varit som mest aktiv på nätterna (eller när pappa varit på jobbet, såklart).

Nu är jag dock ensam igen, sitter och småtittar på Masterchef Australia och min knäppa katt som gör allt för att fånga den där solkatten som studsar runt på väggen. Daniel slutar 15 och då kommer han förhoppningsvis hem direkt. Ikväll ska vi hämta grabbarna grus från Linköping, Victor och hans kompis Benjamin ska vara här över helgen. Äntligen! Det känns som en evighet sen man fick träffa skrutten!


Nappar från MAM!

Igår fick vi hem ett liten paket med nappar och en handskriven lapp från fina Agneta på MAM. Tusen tusen tack! Tänk vad en sån här liten sak kan göra, man blir så glad i hjärtat! Återigen, tack! ♥


Rörd blivande mamma!

Vi fick paket idag! :') Tusen miljoner tack Louise, du värmer mitt hjärta! ♥
 

Magiska känsla!

Idag kliver vi rakt in i vecka 22 och liten rör sig mer än någonsin där inne. Att försöka beskriva den känslan i ord går nog inte, men det är magiskt. Minst sagt! Att gå omkring och bära på sitt första barn går inte heller att beskriva i ord. Det känns overkligt, på ett helt fantastiskt sätt! För ett år sen trodde jag ju aldrig att jag skulle vara här, men det slår allt. Kärleken man känner till den lilla redan nu slår allt och kärleken jag får av min man slår allt!

Lilla hjärtat 

Jag tänkte försöka ta lite fina bilder på magen sen, men vi får väl se hur långt jag kommer med det! ;-)

Baby to be.

Vilken underlig dag det har varit. Jag fick bara sova max 2tim inatt, liten hade någon form av MMA-träning där inne och katterna har levt rövare i princip hela natten. Att jag sen lyckades ta mig till jobbet minns jag knappt och på hemvägen kände jag mig tyngre än någonsin. Magen växer såklart, men jag har inte blivit så andfådd pga graviditeten förut!
 
Innan jag började släpa mig hemåt var jag iallafall på apoteket i Åkermyntan och hämtade en BabyToBe-box. Så himla fina gåvor!
 

Världens bästa kille blir stor!

Det är drygt ett år sedan vi träffades för första gången. Då skulle han fylla 10. Idag blir han 11 och tar ytterligare ett steg mot tonåren. Jag pratar förstås om min bonus-son. Lillkillen har blivit stor och vi är båda så tokstolta över honom. Daniel hade inte kunnat ha en bättre son, och jag hade aldrig kunnat önska mig en bättre bonus-kille! :-) Han firar dagen i Linköping, men kommer till oss i helgen. Då jäklar! ;-)

Grattis på födelsedagen, Victor!
Vi älskar dig! ♥


Hjärter.

Nu har jag varit lite väl seg på det här med att uppdatera, jag vet. Jag har ju, som jag skrivit tidigare, varit uppe hos min mamma över helgen och av någon märklig anledning gick det inte att skriva i bloggens inläggs-rutan på hennes dator. Jag skyller lite på att jag faktiskt varit jättedåligt också, igår orkade jag knappt resa mig för att gå på toaletten och Daniel var tvungen att stanna på hemvägen för att jag var så illamående. Men nu är jag tillbaks igen! :-)

Helgen har varit så mysig! Mamma hade plockat ihop massor med saker som vi fick med oss (förutom kläderna jag nämnde tidigare för dom skulle hon tvätta först... vilket jag själv kunnat gjort, men jaja.. mammor!) ;-) Vi fick även massor av barnböcker - Elsa Beskow, Pettsson & Findus och Emma & Totte! ♥

Idag kom äntligen lilltjejens fina bodies från Calvin Klein som jag visade bilder på förra veckan. Jättemycket sötare i verkligheten än på bild! Dessutom har jag fått hämta ut min efterlängtade telefon, så nu är jag också en i galaxy s3-familjen! ;-) Den ligger på laddning nu så jag hoppas kunna använda den snart!


En helg på landet.

Efter långa bilköer kom vi till slut fram till mamma runt 7 igår kväll. Då stod maten på bordet (färsbiffar med kokt potatis, hemmagjord svampsås och kokta morötter). Gubbarna tittade på Idol medans jag och mamma gick igenom två stora resväskor med babykläder. Det är ju inte lätt att välja bort, men allt kan inte följa med hem! Innan 12 hade alla slocknat och nu har vi precis ätit en sen frukost. Mamma och Nisse har flytt fältet och lämnat oss med diverse gårdssysslor. Hästarna är ute, likaså hönsen, katterna och mannen är utfodrade och hunden kissad. Så än så länge känns det som att allt rullar på! :-)

Nu ska jag rensa kantareller som mamma plockat till oss! :-) Sen blir det att sortera filmer! Puss sålänge


2013-10-04.

Oj oj oj, idag blir det inte mycket gjort här hemma! Jag är pigg, men seg på något lustigt vis. Dessutom har jag fastnat på livsfarliga mamma-fällan tradera och Allt För Föräldrars forum. Vi ska ju åka upp till min mamma idag så jag borde egentligen ha packat vid det här laget, men samtidigt så är det inte mycket som ska med så jag skjuter upp det hela tiden.. ganska så typiskt mig.

Jag sitter också här och sörjer min telefon som bara la av igår, samtidigt som jag är ganska så lättad eftersom det innebär att jag får en ny. En Galaxy SIII är påväg hem till mig just nu! :-) Jag fick precis ett mail där det stod att den är postad, så förhoppningsvis har jag den på måndag för annars är jag rätt så körd. Daniel åker ju till Göteborg på kurs på måndag eftermiddag och jag ska upp klockan halv 6 på tisdag så jag behöver en telefon som ringer.

Förresten så kan det bli lite färre bilder här i bloggen nu de närmaste dagarna, vilket då beror på att jag är utan både telefon och kamera. Jag kommer dock försöka ta kort med Daniels mobil! :-)

Ha en fin dag, det tänker jag ha! ♥

Ugglor av toarullar.

Jag hittade det här urgulliga tipset på http://skaparstudion.blogg.hbl.fi och måste bara dela med mig av det! Det är ju hur bra och mysigt pyssel som helst om det är dåligt väder och man har barnen hemma!

Du behöver:
toarullar
akrylfärg
vackert mönsterpappar
papperslim

 
Sedan börjar du med att vika ner kanterna så att de möts på mitten. Måla sedan toarullen i valfri färg (akrylfärg). Klipp sedan ut cirklar i ett vackert mönsterpapper, 2X5cm, 2X4cm och 1X1,2cm samt en näbb. Den lilla cirkeln i mönsterpapper klipper vi på hälften. Dessutom behövs 2 vita cirklar med en diameter på 2,5cm och 2 svarta cirklar med en diameter på 1,2cm.


Sedan börjar vi bygga ihop ugglan.
Ett tips är att börja med ögonen för att få allting att passa ihop. Så de svarta cirklarna limmas på de vita cirklarna och sedan på toarullen. Lägg till näbben och fötterna. Vingarna bildas av de två större cirklarna i mönsterpapper. På dessa ugglors ögon har man använt sig av ett ämne som kallas Glossy Accent för att få lite glans och 3D effekt.


Klart! :-)

Jag och min familj!

Läsare har undrat vem jag är och hur min familj ser ut och eftersom jag inte har något annat för mig så tänkte jag skriva en kort, väldigt kort presentation om mig och min familj.

Jag jobbar som undersköterska på Smedshagens korttidshem och på Törngårdens autismcenter i Hässelby. Min Daniel arbetar som tvättoperatör och arbetsledare på Berendsen Textilservice i Järfälla/Veddesta. Jag är 24, han 33. Jag älskar att umgås och shoppa, djur, natur och mina nära. Han är såld på bilar (riktiga som RC) och älskar familj och vänner.

Vi väntar barn i februari 2014, mitt första. Anledningen till att bloggen heter "attblifyra" beror på min bonus-son Victor. Min sambo Daniel har Victor, som snart fyller 11, tillsammans med sin före detta, Therese. Jag och Daniel bor ihop med våra katter och fiskar i Stockholm och Victor bor med sin mamma, lillasyster och bonus-pappa i Linköping. Victor kommer till oss varannan helg 

Mina killar ♥

Önskelista.

Det är ju faktiskt bara 82 dagar kvar till jul! ;-)

* Påslakanset till vagn/spjälsäng
* Amningskudde
* Amningsskydd
* Kläder från Newbie (Kappahl)
* Kläder (rosa, vit, beige, grå, lila, brun)
* Strumpor & underbyxor
* Sagoböcker
* Böcker av Elsa Beskow
* Böcker: Totte & Emma, Mamma Mu
* Kubpussel/stapelklossar
* Leksaker
* Nappar & nappaflaskor
* Matningsskedar
* Skötväska
* Matstol/matstolsdyna
* Servis, Elsa Beskow

Tryck/motiv: Elsa Beskow, Barbapapa, Mamma Mu, Smurfarna, Pingu, ugglor.
Färger: vitt, beige, pastellrosa, pastelgrönt/mintgrönt, grått, lila & brunt.


Dom små sakerna i livet..

Eftersom både jag och Daniel jobbade kväll igår och dom kom hem sent, Daniel och hans kollega som skulle sova hos oss, så blev det ganska sent. Vilket ledde till att vi sov ganska länge, och såå skönt det var! Vi vaknade strax efter 11, dom åkte iväg för att handla och köra rc-båt. Jag sitter här med en kopp hallon-te och Masterchef Australia på tv. Jag har faktiskt redan hunnit hänga tvätt och dammsuga, så nu tänker jag bara slappa. Hela dagen! Har man som gravid arbetat flera sena kvällar i rad så får man ligga på soffan i sina skönaste brallor och inte göra nånting. Daniel åker till jobbet vid 2, sen ser jag inte honom förrens vid midnatt.

Imorse pratade vi om att jag kan börja läcka råmjölk inom det närmsta och att jag skulle behöva köpa pads att lägga i bh:n. Nu kom Daniel precis hem och hade med sig dessa från apoteket... ♥ Gulle, han fortsätter överraska sin trötta kvinna!


Calvin Klein.

Dessa två bodys från Calvin Klein fyndade jag igår, visst är dom söta? :-)


Överfull mailbox.

Jag har redan börjat få en hel del mail om diverse saker angående min graviditet. Bland annat "vad vi måste tänka på innan förlossningen", förlossningsbrev, saker som tydligen "måste" med till bb, vilken babysele och vilka barnvagnar som är bäst (experterna testar!!!)... och det är väl jättebra att man får påminnelser och förklaringar på hur det kanske borde vara, men jag skulle nog helst kalla det för säljknep. "Du är väl rädd om ditt barn?" - ja jo, det är väl den dummaste fråga man kan ställa ungefär!

Självklart kommer vi behöva en barnvagn, en bärsele, (ännu mera) babykläder, babygym, hygien- och apoteksartiklar, nappar och snuttefiltar men jag väljer gärna själv var och när vi ska köpa allt nödvändigt. Eftersom vi redan börjat bunkra upp med prylar och kläder så lär vi fortsätta så, med att ta lite i taget!

Från 12 till 20.

 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus